Rovira-Beleta. Crònica pendent
Especials en català  Rovira-Beleta. Crònica pendent

Especial TVE Catalunya - Rovira-Beleta. Crònica pendent

Disponible hasta 24-07-2118

17/08/2018 00:59:33
Rovira-Beleta. Crònica pendent Rovira-Beleta. Crònica pendent
Rovira-Beleta. Crònica pendent 00:59:33 17/08/2018

Disponible hasta: 24-07-2118 16:25:00

Sinopsis

Rovira-Beleta. Crònica pendent és un documental en què la néta de Francesc Rovira-Beleta, Lara Mateo Rovira-Beleta investiga per descobrir qui va ser aquest director de cinema. És una retrospectiva que retrata la vida d’aquest director absolutament contemporani, pioner en la producció de dibuixos animats i el rodatge en 3D i que va ser reconegut sobretot per les pel·lícules Los Tarantos i El amor brujo, totes dues seleccionades als premis Oscar en la categoria a la millor pel·lícula de parla no anglesa, en una època en la què el cinema espanyol pràcticament no gaudia de projecció exterior.

Rovira-Beleta, un dels directors de cinema més influents dels anys 50 i 60 a l’estat espanyol, va abordar diversos gèneres cinematogràfics, per voluntat pròpia i per encàrrec, perquè fou un home d'ofici. Fins al darrer moment, sempre va tenir una gran inquietud: trobar "l'assumpte", allò que generés l'interès suficient per justificar l'esforç i dedicació enormes que destinava a cada pel·lícula.

La seva personalitat i la seva trajectòria es creen a partir de dos fils conductors: la preparació de l’exposició Rovira-Beleta, més enllà de Los Tarantos, de la Filmoteca de Catalunya realitzada l’any 2016, i la narració de Crónicas de sangre, un projecte que el tenia obsessionat, però que no va poder materialitzar. Lara Mateo Rovira-Beleta recrea la història a partir dels guions de la pel·lícula buscant els espais i les veus que suggereixen la història que s’entrellacen amb escenes de les seves pel·lícules creant un diàleg atemporal que destaca els elements que van esdevenir una constant en la seva filmografia.

FITXA TÈCNICA:

Producció: Focus Audiovisuals i Ovideo amb la coproducció de TVE i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de l'ICEC.
Any de producció: 2015
Direcció i realització: Lara Mateo Rovira-Beleta
Idea original i guió: Àngel Colom Pons i Lara Mateo Rovira-Beleta

Idiomas
Catalán