La clàusula Balcells, vida i professió de Carme Balcells
Especials en català  La clàusula Balcells

Especial TVE Catalunya - La clàusula Balcells

Disponible hasta 17-09-2115

24/08/2018 00:56:14
La clàusula Balcells La clàusula Balcells
La clàusula Balcells 00:56:14 24/08/2018

Disponible hasta: 17-09-2115 15:15:00

Sinopsis

Un documental que recorre la trajectòria professional i personal de l'agent literària Carme Balcells. Una dona que va canviar les relacions de poder en l'àmbit literari i que va lluitar contra tots els elements per aconseguir posar la literatura hispana a dalt de tot de les lletres mundials, inventant-se el concepte de “Boom Llatinoamericà”.

Des de la seva agència, Carme Balcells va acollir autors, els va mimar, els va defensar com ningú abans ho havia fet i va lluitar amb èxit pels seus drets davant les editorials. I prova d'aquesta feina va ser que sis dels autors de la seva agència van ser premiats amb el Nobel de Literatura: Gabriel García Márquez, Mario Vargas Llosa, Pablo Neruda, Vicente Aleixandre i Miguel Ángel Asturias i Camilo José Cela.

Aquest documental ha estat rodat a Santa Fe de la Serraga (Lleida), localitat on va néixer Balcells, Barcelona, Madrid, Mèxic DF i San Francisco, i compta amb testimonis de familiars, companys de professió i escriptors com Juan Marsé, Eduardo Mendoza, Carme Riera, Javier Cercas, Isabel Allende, Juan Cruz, Antonia Kerrigan, Wendy Guerra, el seu fill Lluís Miquel Palomares, el seu xofer Dionisio Avilés i la seva astròloga Guiomar Eguillón.

La seva agència literària es va convertir en la més important en l'àmbit hispanoamericà i una de les més grans del món. Aquest documental s'endinsa en els arxius que la família de Carme Balcells ha guardat amb molta cura i que han permès realitzar-lo.

'La clàusula Balcells' és una documental de SOM BATABAT i La Maroma, en coproducció amb TVE, TV3, Canal 22 i SPR. Amb direcció de Pau Subirós, guió de Xavi Ayén i Pau Subirós i realització de Neus Ballús.

Idiomas
Catalán