El debat de La 1: Jordi Turull | RTVE Play
El debat de La 1  Jordi Turull

26/03/2014 00:54:25
Recomendado para todos los públicos
Jordi Turull Jordi Turull
Jordi Turull 00:54:25 26/03/2014
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha assegurat a "El Debat de la 1" que el proper dia 8 d'abril aniran al Congrés dels Diputats amb esperit constructiu però sabent que si els diuen NO a la cessió de la competència per fer la consulta el procés no s'acaba.

Turull qualifica "d'estranya" la sentència del Tribunal Constitucional sobre la declaració de sobirania perquè dóna per fet el resultat abans de consultar els catalans, quan se sap que no tots votarien a favor de la independència. A més, segons ell, la sentència li diu a Mariano Rajoy que fer o no la consulta és una qüestió de voluntat política, no de legalitat.

Per tirar endavant el procés s'empararan en la Llei de Consultes del Parlament, una llei que "abans d'aprovar-la -ha dit- ja ens la voldran impugnar", per això " l'hem de redactar amb exquisidesa jurídica".

El portaveu de CiU també s'ha mostrat convençu que aconseguiran els màxims acords sobre Barcelona Word perquè "davant un projecte com aquest no podem badar, no ens pot passar pel davant"

Ficha técnica
Dirigido por
Quim Barnola
Reparto
Quim Barnola, Toni Aira, Joan López Alegre, Toni Bolaño, Nacho Martín Blanco, Jordi Mercader, Cristina Puig, Rafa López, Carles Fernández, Andreu Mayayo, Milagros Pérez Oliva, Martí Saballs, Anna Simó, Àlex Sàlmon, Xavier Fina, Esther Vivas, Gemma Ubasart, Rafael de Ribot, Esperanza García, Manuel Cuyàs, Olga Grau, Miquel Martín Gamisans, Lola García, Maria Vila, Astrid Barrio, Esteve Crespo, Oriol Nolis, Marta Lasalas, Jordi Barbeta, María Jesús Cañ
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán