www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
1858290
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Joan Carles Ollé

El Debat de La 1 - Joan Carles Ollé, les renúncies a les herències

06 juny 2013

El Degà del Col.legi de Notaris de Catalunya, Joan Carles Ollé, ha explicat a la segona part del programa que "sempre és millor heretar" malgrat a Catalunya s'hagin incrementat un 130% les renúncies de les herències, des del 2007 amb la crisi. A més, "el llegat solidari (deixar-ho a determinades institucions benèfiques) suposa un 3'5% de totes les herències". Segons ha detallat, en aquests darrers anys "ha incrementat un 50% la quantia dels llegats solidaris". L'altra xifra interessant és que el 80% dels catalans mor havent fet testament i també que són les dones les que més el deixen.

Segons Ollé, "l'hereu accepta tots els drets i deures", per això, "cal deixar-se aconsellar" perquè es pot fer una acceptació a benefici d'inventari per tal d'evitar arruinar-se amb herències enverinades ja que permet ¿anar venent els béns i et queda el remanent". Això sí, aquesta petició s'ha de fer en el primer mig any després de la defunció, "si no s'accepta en 6 mesos perds la possibilitat de benefici d'inventari".

El Degà del Col.legi de Notaris ha afirmat, a més, que "hi ha hagut una davallada en l'actualitat económica de prop d'un 80% i seguim caient". En aquest sentit, ho ha atribuït a "què no hi ha crèdit i falta confiança". Malgrat això, Ollé ha assegurat que des de l'any passat "incrementa la constitució de societats", i això ho ha valorat com un signe positiu per a l'economia.

veure més sobre "El Debat de La 1 - Joan Carles Ollé, les renúncies a les herències" veure menys sobre "El Debat de La 1 - Joan Carles Ollé, les renúncies a les herències"
Programes complets (314)
Clips

Els últims 512 programes de El debat de La 1

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios