El debat de La 1: Josep Poblet i Tous | RTVE Play
El debat de La 1  Josep Poblet i Tous

19/09/2012 01:14:14
Recomendado para todos los públicos
Josep Poblet i Tous Josep Poblet i Tous
Josep Poblet i Tous 01:14:14 19/09/2012
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

El primer programa de El Debat de la 1 d'aquesta temporada ha convidat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i Tous, i també alcalde de Vila-seca, per parlar de l'actualitat política. Sobre la reunió del president Artur Mas amb les quatre diputacions catalanes, Poblet ha dit que la trobada és la base del que pot arribar a ser la Hisenda Catalana". En aquest sentit, ha apuntat que l'acord de col.laboració (signat aquest dimecres) entres les quatre diputacions i l'Agència Tributària de la Generalitat "té l'objectiu d'aconseguir una millor coordinació per gestionar els tributs municipals".

Respecte la reunió a La Moncloa entre Rajoy i Mas, el president tarragoní assegura que manté les esperances i diu que "la finalitat no és la independència sinó resoldre el problema fiscal i tenir un sistema més just". Al llarg de la tertúlia Poblet ha reiterat que "Catalunya no era independent. Ens hi han fet d'independentistes". I ha reiterat que "si a la casa comuna on hem contribuit a les balances fiscal, si ara que hi ha reunió important, si fins i tot ha sortit el rei, si amb tot això no n'hi ha prou (perquè s'atenguin les nostres demandes), l'única via podria ser la de la independència". "No tindré cap recança a adoptar aquest camí", ha dit.

L'alcalde de Vila-seca s'ha referit a l'orgull que li genera el projecte Barcelona World i esquiva la polèmica del nom. Segons Poblet, "les autoritats tenim coses a dir però no podem posar-nos tots a la grenya". Segons que ha dit, "és un projecte de país important". Per això, ha demanat acollir-lo "amb il.lusió".

Ficha técnica
Dirigido por
Quim Barnola
Reparto
Quim Barnola, Toni Aira, Joan López Alegre, Toni Bolaño, Nacho Martín Blanco, Jordi Mercader, Cristina Puig, Rafa López, Carles Fernández, Andreu Mayayo, Milagros Pérez Oliva, Martí Saballs, Anna Simó, Àlex Sàlmon, Xavier Fina, Esther Vivas, Gemma Ubasart, Rafael de Ribot, Esperanza García, Manuel Cuyàs, Olga Grau, Miquel Martín Gamisans, Lola García, Maria Vila, Astrid Barrio, Esteve Crespo, Oriol Nolis, Marta Lasalas, Jordi Barbeta, María Jesús Cañ
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán