Cinc Dies A... -  L'Abadia de Montserrat
Cinc dies a...  L'Abadia de Montserrat

El programa 'Cinc dies a...' s'endinsa Montserrat, per conèixer la part menys coneguda del l'Abadia com l'escolania, el museu o la biblioteca. Al...

Disponible hasta 21-02-2222

26/07/2020 00:25:02
Recomendado para todos los públicos
L'Abadia de Montserrat L'Abadia de Montserrat
L'Abadia de Montserrat 00:25:02 26/07/2020

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

El programa 'Cinc dies a...' s'endinsa Montserrat, per conèixer la part menys coneguda del l'Abadia com l'escolania, el museu o la biblioteca.

Al recinte de Montserrat es troba un dels museus més importants de Catalunya, sobretot en pintura del segle XX, un aspecte que no tothom coneix.

Montserrat és un Monestir benedictí on hi viu una comunitat d'una cinquantena de monjos, però també és un Santuari que vol dir moltes altres coses. És l'escolania que acull nens entre 9 i 14 anys que es formen musicalment, a més de seguir l'ensenyament reglat. Són les romeries, grups de persones que hi van a retre culte a la Moreneta i que s'estan a les històriques "cel·les". És la biblioteca amb obres incunables que només es poden consultar si es demana amb temps.

Tot el que fa referència a Montserrat està controlat i, en part, executat per la comunitat de monjos i, és que ja se sap, han de seguir la norma de Sant Benet que parteix d'un principi molt clar: "ora et labora".

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán