Cinc dies a...Liceu
Cinc dies a...  Liceu

El Gran Teatre del Liceu és un ens viu en el qual les visites als espais antics, els nous i els privats, com el Cercle del Liceu, s’entrecreuen als...

06/09/2015 00:54:52
Recomendado para todos los públicos
Liceu Liceu
Liceu 00:54:52 06/09/2015
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

El Gran Teatre del Liceu és un ens viu en el qual les visites als espais antics, els nous i els privats, com el Cercle del Liceu, s’entrecreuen als passadissos amb escolars que entren en contacte amb l’òpera per primer cop. Uns tècnics fan possible la funció de la nit i els mateixos o uns altres preparen el següent espectacle. Sense oblidar als qui donen forma a temporades futures i als qui tracten de quadrar els números.

Per tal que una òpera arribi a escena, les gestions començan un parell d’anys abans, a vegades més. El primer és decidir quin títol es vol representar i amb quin repartiment. Després, en moments diferents, entren en acció tots els departaments del teatre. Un mes abans de l’estrena, aproximadament, els artistes comencen els assajos escènics, mentre el cor prepara les seves intervencions i l’orquestra ataca la partitura. Els equips tècnics i artístics tenen cura de la caracterització, ajusten el vestuari, munten els decorats a la planta menys cinc... i, en paral·lel, es succeeixen actuacions diverses.

A tot això ens acostem en el documental, produït amb motiu del 15è aniversari, de la reconstrucció del Liceu. Mentre, parlem amb personal de tots els departaments del teatre, i ens acostem a col·laboradors externs i a artistes com Béatrice Uria-Monzon, protagonista de Carmen, o el tenor Plácido Domingo, que, a punt de celebrar els seus 50 anys d’actuacions al Liceu, intervé en una òpera i protagonitza un sopar de mecenatge.

Un programa de:

Soledad Gomis i Joan Albert Planell.

Producció:

Lluís Boix y Rafaela Álvarez

1era. emissió: 5/9/2015

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán