Salvador Espriu, indesinenter
Centenari Salvador Espriu  Salvador Espriu, indesinenter

Documental biogràfic i literari sobre Salvador Espriu amb imatges d'arxiu i poesies recitades per actors, a càrrec de Carmina Roig i Sergi Castelar

26/12/2013 00:56:23
Salvador Espriu, indesinenter Salvador Espriu, indesinenter
Salvador Espriu, indesinenter 00:56:23 26/12/2013
Sinopsis

Documental sobre el poeta Salvador Espriu: versió biogràfica i literària amb imatges d'arxiu i poesies recitades per actors.

Espriu deia que no tenia biografia, però a l'escriptor li va tocar viure uns esdeveniments polítics, socials i personals que marcaren profundament la seva obra. El documental dona a conèixer el món i l'univers personal de Salvador Espriu, figura fonamental de les lletres catalanes. Els seixanta minuts que dura el documental mostren a Espriu com a poeta, narrador i autor teatral. En els durs anys del franquisme, Espriu va ser una de les veus més rellevants en defensa de la llengua catalana i de la tolerància. A més, va ser un escriptor amb caràcter universal perquè tractava temes universals, com ara la mort, la soledat o el pas del temps. Als anys seixanta i setanta, les cançons de Raimon i els muntatges teatrals van donar a conèixer a Espriu a un públic més ampli. A l'especial hi participen com a convidats Agustí Pons, biògraf; Víctor Martínez-Gil, expert en la seva obra; Miquel de Palol, poeta i amic d'Espriu i Juan Barja, poeta i director del Círculo de Bellas Artes de Madrid, entre d'altres. A l'especial els actors Joan Massotkleiner i Laia Martí donen veu i presència a una selecció de poemes del gran poeta català. 'Salvador Espriu, Indesinenter' ha estat dirigit per Sergi Castelar i Carmina Roig. Estrenat el 26/12/2013.

Ficha técnica
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán