Arxiu TVE Catalunya - Alfred Nobel - Salvador Espriu
Alfred Nobel  Salvador Espriu

Salvador Espriu ha estat nominat diferents cops candidat al Premi Nobel de Literatura: amb guió de Carme Riera, el documental explica vida i obra del...

21/10/1983 00:26:02
Recomendado para mayores de 7 años
Salvador Espriu Salvador Espriu
Salvador Espriu 00:26:02 21/10/1983
Recomendado para mayores de 7 años
Sinopsis

L'escriptor català Salvador Espriu ha estat nominat en diferents ocasions com a candidat al Premi Nobel de Literatura. Aquest programa, amb guió de l'escriptora Carme Riera, fa una síntesi biogràfica i literària d'Espriu, amb declaracions de persones vinculades a la literatura i els premis Nobel.

Arenys de Mar. Cementiri del Brull on és enterrat el seu gran amic, Bartomeu Rosselló-Pòrcel. El cantant Raimon ens parla dels poemes d'Espriu que ha musicat. Carme Riera parla de 'La pell de brau'. Monument a Pau Casals, d'Apel·les Fenosa. Francesc Vallverdú, escriptor, sobre la candidatura d'Espriu al Premi Nobel de Literatura. Fragment de l'obra de teatre 'Antígona'. Ricard Salvat, director de teatre, parla de l'aportació d'Espriu. Espriu en declaracions sobre el Nobel; Artur Lundkvist, membre del jurat del Nobel de Literatura, parla d'Espriu. Espriu, sobre la literatura catalana i el Nobel. L'editor Josep Maria Castellet, sobre l'opinió de Lundkvist. Salvador Espriu, llegint. Guió de Carme Riera, producció de Joan Guasch, realiotzació de Luis López Doy, ajundant de realitzacio Begoña Aguire Ibarra. Amb les veus de Felip Peña, Pau Garsaball i Josep Maria Bachs. Emès a la Peimra cadena el 21/10/1983.

Ficha técnica
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán