Carràrius | L'Hospitalet de Llobregat, Esparreguera, Tarragona, Sant Pere de Ribes i Sant Joan de les Abadesses - RTVE.es
Carràrius  L'Hospitalet de Llobregat, Esparreguera, Tarragona, Sant Per

'Carràrius' visita L'Hospitalet de Llobregat, Esparreguera, Tarragona, Sant Pere de Ribes i Sant Joan de les Abadesses. A L'Hospitalet de...

Disponible hasta 21-02-2222

14/01/2020 00:23:59
L'Hospitalet de Llobregat, Esparreguera, Tarragona, Sant Per L'Hospitalet de Llobregat, Esparreguera, Tarragona, Sant Per
L'Hospitalet de Llobregat, Esparreguera, Tarragona, Sant Per 00:23:59 14/01/2020

Disponible hasta: 21-02-2222 23:00:00

Sinopsis

'Carràrius' visita L'Hospitalet de LlobregatEsparregueraTarragonaSant Pere de Ribes i Sant Joan de les Abadesses.

A L'Hospitalet de Llobregat, Rubèn Muntañà visitarà l'hospital que va donar origen i nom a la vila, passejant pel carrer de Xipreret, un dels seus carrers amb més història. També desmuntarà una llegenda urbana i descobrirà uns fets històrics importantíssims succeïts en un dels edificis d'aquest carrer.

A Esparreguera coneixerà com l'hospitalitat també pot donar origen o, si més no, ajudar a fer créixer una vila; en aquest cas de la mà d'un hostal històric. També es traslladarà a un moment de la història on Catalunya es va governar des d'aquesta ciutat.

Tot seguit descobrirà una cara menys coneguda de la història de Tarragona, centrant-nos en el carrer Apodaca, nascut a tocar del mar i traçat com a important nexe d'unió entre la ciutat antiga i el port. Tot i així, com no podia ser d'una altra manera, els romans també hi tindran coses a dir.

A Sant Pere de Ribes coneixerà el pi del carrer del Pi, un símbol de la via i del poble sencer. A l'ombra d'aquesta proesa de la natura coneixerà la història d'un seguit de famílies enriquides a Amèrica al segle XIX, i de passada sentirà algunes anècdotes curioses sobre aquesta etapa de la història.

Per acabar, una visita al nostre fantasma llegendari per excel·lència, el Comte Arnau, que encara avui cavalca damunt el seu cavall de flames pels carrers de Sant Joan de les Abadesses.

Idiomas
Catalán