Arxiu TVE Catalunya - Giravolt - Òmnium Cultural
Giravolt (1974-1978)  Òmnium Cultural

Sant Salvador de Vedella, 'El poble que no vol morir'. La il.legalitat del divorci. Pesta porcina a Serinyà i La Tallada. L'entitat Òmnium Cultural

19/04/1977 00:40:03
Recomendado para mayores de 7 años
Òmnium Cultural Òmnium Cultural
Òmnium Cultural 00:40:03 19/04/1977
Recomendado para mayores de 7 años
Sinopsis

L'edició del dia de l'informatiu Giravolt inclou un reportatge sobre el poble de Sant Salvador de Vedella, titulat 'El poble que no vol morir' perquè ha de ser tapat per les aigües del pantà de Cercs. Reportatge sobre la il.legalitat del divorci. Reportatge sobre la declaració de pesta porcina africana a dos pobles de l'Empordà: Serinyà i La Tallada.
Reportatge de la periodista de Mercè Remolí sobre la institució Òmnium Cultural. La seu del Palau de Dalmases, al carrer Montcada de Barcelona, el cartell creat per Joan Miró; fotografies retrospectives de congressos, publicacions... Remolí entrevista un dels directius que fa balanç de les tasques de l’associació per impulsar la cultura catalana fins i tot en clandestinitat. Foto del lliurament del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes amb Joan Fuster, a la Nit de Santa Llúcia. Foto de l’autobús Cultura en ruta, una biblioteca itinerant.Un altre directiu parla de la difícil situació econòmica d’Òmnium. Entrevista a Josep Maria Ainaud de Lasarte sobre els projectes futurs. Enganxines de promoció: ‘Català idioma oficial’, ‘Llegiu, escriviu i parleu en català’, ‘Sí a la cultura catalana’. Assemblea de professors de català i entrevista a Josep Maria Balcells –posteriorment seria periodista a TVE. Imatges de llibres de text d’ensenyament del català. Entrevista a Joan Triadú, representant de la delegació d’ensenyament del català (DEC) sobre el conflicte dels professors de català. Darrera entrevista a una altra professora sobre les seves reivindicacions i tancament de professors a la seu d'Òmnium.

Emès el 19 d'abril del 1977

Ficha técnica
Reparto
Ricardo Soria (Realitzacio), Rosa María Calaf, Toni Serra, Merçe Remoli, Lulu Martorell, Gerorgina Cisquella, Jaume Codina, Xavier Caño, Joan Lluch, Anna Castells, Salvador Escamilla, Josep Maria Bachs, Lluis Quinquer, Carles Sentis, Jose Felix Pons, Sempronio, Rafael Pradas, Joan Anton Benach, Marius Carol, Montserrat Mompó, Carme Forcadell, Alex Baldoma, Carmen Garcia Ribas, Francesc Relea, Jaume Codina, Jordi Llado, Agusti Causí, Marta Bovet (Redacció)
Géneros
Cataluña
Idiomas
Catalán