Arxiu TVE Catalunya - Catalunya Retalls - A vora del foc
Catalunya retalls  A vora del foc

El monogràfic de Catalunya retalls A la vora del foc, mostra tradicions, llegendes i festes populars que se celebren a diferents indrets de Catalunya

08/01/2000 00:26:37
Recomendado para todos los públicos
A vora del foc A vora del foc
A vora del foc 00:26:37 08/01/2000
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

Aquest programa deCatalunya Retalls mostra la Festa de l'Ós a Prats de Molló, Els tres tombs, La Festa dels Elois o dels Traginersde Prats de Lluçanès, les fogueres de Sant Joan i les colles de Diables, la festa de la Fia Faia, a Bagà la nit de Nadal, la Festa del Foc a la Vall d'Aran, la cursa de les Falles a Taüll, es fa referència als aquelarres a Cervera i a les bruixes que segons la llegenda vivien en d'altres indrets de Catalunya com ara Altafulla.

També ens mostra cases de pagés a Porqueres i la tradició de Sentfores, on el sacerdot beneeix les cases amb aigua i sal: el "salpàs". La celebració religiosa del Martisans a Peramea, el Crist de Balaguer, La festa de Sant Isidor a Mollerussa, l'aplec de santa Quitèria a Espitau de Viella. A Pratdip, la imatge del gos de tres potes que segons la llegenda és un vampir. El dolmen de Vallgorguina, una tartera al Solsonès, la casa de Blasi a Lleret i d'altres lligades a temes de bruixeria, el barranc de l'Infern a Pobla de Segur, i a Muntanyana la Roca Feixa, a Durro. El Gorg negre, a Santa Fe del Montseny, Banyoles, la "Portada d'aigua de Sant Magí" que es fa el 19 d'agost, en que es du aigua des de Brufaganya fins a Tarragona.

Ficha técnica
Dirigido por
Carme Páez
Géneros
Viajes
Idiomas
Catalán