Aquí parlem: El primer any de la legislatura | RTVE Play
Aquí parlem  El primer any de la legislatura

30/11/2013 00:30:32
El primer any de la legislatura El primer any de la legislatura
El primer any de la legislatura 00:30:32 30/11/2013
Sinopsis

Aquesta setmana es compleix el primer any de legislatura després que el President Artur Mas convoqués eleccions anticipades el novembre del 2012. Un any marcat pel pacte entre CiU i ERC, la consulta sobiranista i la crisi econòmica.

Lluís Falgàs ha convidat l'historiador Antoni Segura i el politòleg Francesc Pallarés per analitzar aquest primer curs de la X Legislatura des del punt de vista polític i amb certa perspectiva històrica.

Antoni Segura és catedràtic d'Història Contemporània a la UB i Director del Centre d'Estudis Històrics Internacionals de la UB. S'ha especialitzat en qüestions del món actual i conflictes. Entre les seves obres destaquen: "Memòria de la Transició a Espanya i Catalunya", "República! Cartells i cartellistes. 1931-1939", "Espai, art i memòria: el Pavelló de la República. París 1937" i "Euskadi: crònica d'una desesperança".

Francesc Pallarés és catedràtic de Ciència Política i de l'Administració a la UPF. Ha estat Director del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la UPF i Degà dels Estudis de Ciències Polítiques i Gestió Pública de la UPF. Els camps d'interès en la seva recerca són comportament electoral, cultura política, comunicació política i partits polítics, amb atenció preferent en aquests camps a les relacions entre el nivell local, regional i estatal. Té un bon nombre de publicacions sobre sistema electoral, eleccions locals, autonòmiques i estatals i sobre partits nacionalistes i regionalistes a Espanya.

Balanç del primer any de legislatura amb els catedràtic d'història de la UB, Antoni Segura i Francesc Pallarés, Catedràtic de Ciències polítiques de la UPF. Ambdòs repasen el procés històric des d'un punt de vista històric i polític. Coincideixent que ara mateix hi ha masses incerteses.

Ficha técnica
Géneros
Información y actualidad
Idiomas
Catalán