Arxiu TVE Catalunya: Jordi Dauder: la revolució pendent | RTVE Play
Arxiu TVE Catalunya  Jordi Dauder: la revolució pendent

01/05/2014 00:55:26
Recomendado para mayores de 13 años
Jordi Dauder: la revolució pendent Jordi Dauder: la revolució pendent
Jordi Dauder: la revolució pendent 00:55:26 01/05/2014
Sinopsis

Aquesta obra, que es va pre-estrenar amb gran èxit a la cloenda de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida, també va ser guardonada amb el  Premi Gaudí d’Honor 2011 al millor Documental.

Actor, escriptor i doblador, Jordi Dauder va ser una persona compromesa amb el seu temps. Aquest documental repassa una llarga entrevista que li van fer pocs mesos abans de la seva mort. 

El reportatge també compta amb les intervencions d’uns trenta amics i col.laboradors, com són Sílvia Bel, Josep Maria Benet i Jornet, Calixto Bieito, Juan Diego, Juan Diego Botto, Joan Crosas, Xavier Albertí, Lluís Llach, Ken Loach, Ferran Mascarell, Pere Portabella, Ventura Pons, Pepe Viyuela o Alberto San Juan.

El documental està construït a partir de les diferents facetes de Jordi Dauder que conformen les seqüències de la seva vida: la infantesa, la juventut, l’exili, el retorn, el teatre, la televisió, el cinema, el doblatge, l’escriptor, els amics o el seu propi comiat.

El director del documental és Antoni Verdaguer, que ha dirigit un gran nombre de curtsmetratges, documentals i programes de televisió. Verdaguer va coincidir amb Dauder al llarg de la seva trajectòria profesional i era un dels seus grans amics.

Jordi Dauder ha estat també un actor lligat a la història de TVE. Una de les seves últimes aparicions  va ser a la sèrie histórica “Homenots” sobre la vida de Josep Pla, que va dirigir Sergi Schaaff.

Ficha técnica
Dirigido por
iRTVE Catalunya
Géneros
Archivo TVE
Idiomas
Catalán