Arxiu TVE Catalunya - Programa de archivo de TVE en RTVE Play
Especials en català  Història del Rally Costa Brava - Capítol 4

Estem d’aniversari recordarem el primer ral•li del Mundial que es va fer al nostre país. Amb l’arribada del Mundial de ral•lis per primer cop al...

20/10/2014 00:26:50
Història del Rally Costa Brava - Capítol 4 Història del Rally Costa Brava - Capítol 4
Història del Rally Costa Brava - Capítol 4 00:26:50 20/10/2014
Sinopsis

Estem d’aniversari recordarem el primer ral•li del Mundial que es va fer al nostre país.

Amb l’arribada del Mundial de ral•lis per primer cop al nostre país, el Ral•li Catalunya Costa Brava del 1991 va canviar per complert el panorama automobilístic. La repercussió internacional, els pilots i cotxes que van venir, van provocar una veritable “abalatxa” d’afeccionats als trams, fins al punt que un d’ells es va haver de suspendre.

Noms propis com Carlos Sainz, Juha Kankkunnen, Armin Schwarz , Mia Bardolet, François Delecour, Chus Puras, Luís Monzón, Jose Mª Ponce i Carina Boronat van omplir la llista d’inscrits.

El parc tancat de Lloret de Mar és famós per la característica que pel matí hi ha cotxes que no arrenquen. I aquell any hi va haver dos: el de Carlos Sáinz per humitat a la centraleta de gestió i l’altre Armin Schwarz, aquest amb problemes de canvi.

Un pilot que va destacar aquell any donat el seu espectacular resultat, va ser Mia Bardolet, pilot oficial de Ford, a qui TVE a Catalunya li va dedicar un programa especial i del que recollim un fragment al final del capítol d’avui. El seu quart lloc de la general va ser molt important.

L’equip de redactors d’aquell primer any mundialista estava format per Miquel Àngel Roselló i Lorenzo Milá, els quals s’encarregaven juntament amb un equip de realització format per Ramón Martínez i Jordi Renú, de confeccionar cada dia el resum del ral•li.

Josep Autet http://www.jas.es/ i  Àlex Romaní http://rallyclassics.es/ ex-copilots de ral•lis, juntament amb Mia Bardolet https://www.facebook.com/mia.bardolet.5 i Francesc Gutierrez https://www.facebook.com/francesc.gutierrezagui?fref=ts pilots en actiu, ens parlen d’aquells anys que ara, gràcies als ral•lis i curses de clàssics, podem tornar a veure aquells cotxes de fa més de 25 anys en plena forma.

Aquestes imatges no veien la llum des de l’any 1991; fa 23 anys. Les hem restaurat perquè les pugueu gaudir de nou i millor que mai.

Idiomas
Catalán