25(...)50 - El paper de la dona
25(...)50  El paper de la dona

El paper de la dona a la societat ha canviat més que mai en els últims 25 anys. Això vol dir que els que van fer el pas més important van ser els...

13/09/2011 00:29:32
Recomendado para todos los públicos
El paper de la dona El paper de la dona
El paper de la dona 00:29:32 13/09/2011
Recomendado para todos los públicos
Sinopsis

El paper de la dona a la societat ha canviat més que mai en els últims 25 anys. Això vol dir que els que van fer el pas més important van ser els joves dels anys 80, és a dir, els que avui tenen 50 anys. Els que en tenen 25 tenen el repte de consolidar la igualtat, no en drets i deures, que ja té tot el recolzament legal, sinó a nivell cultural.

Les dones que avui tenen 50 anys van sortir a fora de casa a treballar de forma generalitzada, però cada cop que tornen a casa, encara avui, troben la major part de la feina per fer. Les parelles de 25, en canvi, tenen força clar que la tasca de l'home no consisteix en col¿laborar, sinó en participar a parts iguals en les feines de la llar.

Al mateix temps, però, el mercat de treball continua maltractant la dona amb sous més baixos i menys responsabilitat. Això es manté en la generació jove: hi ha moltes més universitàries que no pas universitaris, però els nois troben feina més aviat, les noies no accedeixen a càrrecs de responsabilitat i veuen perillar la conciliació de la vida familiar davant de la seva futura maternitat.

Algunes fèmines, però, tant de 25 com de 50 anys, són autocrítiques amb el seu gènere i creuen que elles mateixes han de fer el camí cap a una mentalitat més ambiciosa. Els homes, tant de 50 com de 25, estan convençuts que, en un no molt llunyà, les dones acabaran assolint més protagonisme que els homes.

Ficha técnica
Dirigido por
Núria Sala
Géneros
Servicio Público
Idiomas
Catalán