Vida verda   Viure en un Parc Natural: Montgrí.. 29/01/2014 55:16

Hem tingut l'oportunitat de conviure durant unes hores amb arrossaires, científics, biòlegs i pescadors, per copsar com és la seva vida en un parc natural que engloba la muntanya, el mar i l'agricultura. Albert Grassot és arrossaire de Pals des d'on fa anys que cultiva el seu arròs Estany de Pals, tal i com feia el seu avi però amb l'ajut de la cultura i la tecnologia japonesa. Xavier Quintana és director de la Càtedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis, des de la qual estudia i fomenta la recuperació d'espais vora mar destrossats per la construcció però on comencen de nou a créixer les dunes i les maresmes. Miquel Sacanell és biòleg i membre de la Mediterranean Platform of Artisanal Fishers, ell ens parla de la pressió màxima del turisme en la biodiversitat de les Medes i de com equilibrar la vida a l'estiu. El jove pescador Joan Masseguer no passa la trentena i ha decidit seguir pescant de manera artesanal a l'àrea protegida, ens parla de la seva vida amb la Mireya, la seva companya al mar. El programa ha estat possible gracies a una coproducció amb la COPEAM ( Xarxa d'Emissores Públiques dels Països de la Mediterrània) i RNE Girona. Iker Garcia i Esther Bages han tingut cura del so i del muntatge. Escoltem la música de Delên i el seu disc 'Sa Roba Estesa'. Foto portada: http://elmanescal.blogspot.com.es/

Vida verda
Más opciones