Vida verda   Vida verda - Guia Slow Food+Obrint Camins+Projecte BiSC 01/12/2018 57:18

Carlo Petrini va crear la filosofia slow en la gastronomia fa 30 anys, ara el nostre concepte d’aliments, cultiu i respecte arriba als restaurants. La Guia Slow Food recull més de 100 propostes de cuina local, tradicional i sostenible a Barcelona i voltants, ens en parlen Daniele Rossi i Gustavo Duch. La Fundació SETBA participa en el projecte Obrint Camins, per recuperar el camí de transhumància del Bosc de la Torre dels Soldats a Avinyò. Persones amb discapacitat mental, guiades per l’artista Quim Moya han pintat 30 arbres que marquen el camí, amb pintures respectuoses amb l’entorn, Cristina Sempere, directora de la Fundació ens en parla. El dia en que els veïns del Fòrum de Barcelona es mobilitzen per reclamar el tancament de la incineradora TERSA, portem al programa les responsables del projecte BiSC impulsat per ISGlobal, un estudi per entendre com afecta la contaminació atmosfèrica a la salut dels bebès i el seu desenvolupament cerebral, Gloria Carrasco i Mar Álvarez tenen les dades. Parlem amb Marta Selvas, editora de Columna sobre els darreres preocupacions del físic Stephen Hawking relacionades amb el canvi climàtic i el poder de la intel·ligència artificial. S’inclouen al llibre “Breus Respostes per a les Grans Preguntes” ( edit. Columna). Escoltem la música de: Bertomeu-Que tingues sort; Ginestà- Neix; Doctor Dropo-Veig totes les flors.

Vida verda
Más opciones