Vida verda   Vida verda - Energia + Contaminació + Sabors de l'Horta 25/02/2018 55:42

Tres temes que conformen el nostre estil de vida i sobre els que hem d’actuar des seguida. Joana Mundó ens acompanya de nou per parlar-nos d’una web que ens facilita les dades econòmiques i estadístiques de cada localitat catalana per tal que pugui assolir la Transició Energètica. La TE21 proposa a cada poble i ciutat les eines i el pressupost necessari per gestionar i utilitzar l’energia, incrementant l’ús compartit i aconseguint-ho de manera eficient. Ens acompanya l’investigador Carlos Pérez Garcia-Pando, especialista en atmosfera i contaminació ambiental, parlem amb ell de la Datathon sobre Qualitat de l’Aire feta fa unes setmanes a Barcelona per trobar eines que millorin la precisió de les dades ambientals localitzades. Josep Perelló director de l’Estació Ciutat, ens explica l’experiència de l’activitat col·lectiva xAire, amb la instal·lació de 810 sensors a diferents punts de la ciutat i per part d’alumnes, pares i mares d’escoles. El projecte permetrà aconseguir dades encara més precises sobre els nivells de contaminació barri per barri carrer per carrer. I de l’asfalt a l’horta per entrar en el Parc Agrari del Llobregat per presentar la iniciativa Sabors de l’Horta, creada pels restauradors i xefs de la zona i el seu treball amb els aliments locals. Albert Mendiola acaba de rebre la qualificació de millor Cuiner de l’Any i forma part del col.lectiu amb el seu Restaurant Marimorena a Sant Boi de Llobregat, ell ens explica com “cuina el paisatge”. Escoltem la música de: Jules-No fa Mal; Buhos-La Gran Vida.

Vida verda
Más opciones