Serveis informatius Ràdio 4   Edició Vespre - Sánchez i Iglesias encallats, a la DIBA la socialista Núria Marín presidenta amb el suport de JXC 11/07/2019 29:54


Pedro Sánchez ha trucat a Pablo Iglesias en un nou intent de desencallar la seva investidura prevista pel 22 de juliol i també ha fracassat. El president en funcions ha proposat al líder de Podemos tornar a començar de zero amb dos equips negociadors per a pactar un programa de govern deixant de banda la composició de l'executiu però Pablo Iglesias continua inamovible. Vol un govern de cooperació.Sánchez però creu que aquesta fòrmula no és possible per un motiu principal: les discrepàncies sobre Catalunya. 

Sí s'ha constituït finalment la Diputació de Barcelona amb la socialista Núria Marín com a presidenta gràcies al pacte del PSC amb Junts per Catalunya tot i les pressions d'ERC per buscar una unió independentista. L'elecció de Marín ha posar de manifest, un cop més, el trencament de relacions entre els socis sobiranistes a la Generalitat.

I entre d'altres temes el Tribunal Superior de Justícia ha anul.lat el decret de la Generalitat per a aplicar un impost a les begudes ensucrades en vigor des del 2017. L'alt tribunal ha estimat un recurs presentat per diverses associacions de distribuïdors, comerciants i del sector de l'alimentació, on al·legaven que l'administració va prescindir dels tràmits essencials per aprovar-lo entre d'ells la consulta, audiència i informació pública pertinent.

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones