Serveis informatius Ràdio 4   Edició Vespre - 13 juny 2019 13/06/2019 29:54


La Junta Electoral Central denega la petició dels "Lliures per Europa" i Puigdemont i Comín hauran de recollir l'acte d'eurodiputat físicament a Madrid després de jurar la Constitució el proper dilluns 17 de juny al Congrés dels Diputats. 

ERC no bloquejarà la investidura de Pedro Sánchez. Això él el que ha transmés avui Gabriel Rufián a la portaveu parlamentària socialista Adriana Lastra durant la seva reunió al Congrés dels Diputats. Tot i que no ha concretat les condicions, Rufián, que ha demanat diàleg, ha deixat clar que no donaran cap xec en blanc.Una postura diferent a la de Junts per Catalunya, Laura Borràs, que també s'ha reunit amb Lastra, i ha avançat que el seu vot serà negatiu recordant la situació dels 3 polítics del partit suspesos i en presó preventiva.

Dissabte a la tarda se celebra el ple de l'Ajuntament de Barcelona i la incògnita per saber qui serà el proper alcalde es mantindrà fins el darrer moment. Barcelona en Comú consulta avui i demà les seves bases si han de pactar amb els socialistes o amb Esquerra Republicana. Si la més votada és la primera opció Colau seria alcaldessa amb el suport del PSC i els vots de Manuel Valls, uns vots que Colau diu que són regalats. Si per contra es preferís majoritàriament un pacte amb ERC, poc proble, encara no queda clar quina seria la fòrmula. Ernest Maragall ha acusat Colau i la direcció de Barcelona en Comú, de manca d'honestedat, de voler l'alcaldia per sobre d'un govern progressita per a la ciutat i acceptar un pacte polític amb Manuel Valls. Un missatge per a la militància dels comuns.
 

 

 

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones