Serveis informatius Ràdio 4   Edició Cap de Setmana - 18 d'abril 2015 19/04/2015 29:55

 -- Avui diumenge comença l'any Neus Català, dedicat a aquesta activista antifeixista nascuda fa prop de 100 anys al municipi dels Guiamets, al Priorat. Serà un any d'actes commemoratius que s'han organitzat amb l'objectiu de preservar el llegat de l'activista. Coincidint amb el centenari de Català avui es commemora el 70è aniversari de l'alliberament del camp de concentració de dones de Ravensbrük, i és allà on avui 19 d'abril s'ha fet l'acte oficial d'homenatge als morts i als supervivents d'aquell horror. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que ha assistit a aquest homenatge, ha recordat que cal preservar la memòria per evitar que això torni a passar.

-- Els familiars dels condemnats pel setge al Parlament han encerclat aquest migdia la Cambra Catalana en senyal de protesta per la sentència del Suprem que va condemnar a tres anys de presó a 8 de les persones que van participar en els acte de protesta. L'advocat Jaume Asens adverteix del precedent que suposa aquesta sentència. 

 

-- La Plataforma en Defensa de l'Ebre convocarà pel mes de juliol una nova manifestació contra el Pla Hidrológic. Així ho ha aprovat la 13a Assemblea de l'entitat que s'ha celebrat aquest dissabte a Tortosa.

 

-- Aquest diumenge tanca portes el saló B-Travel, que substitueix al Saló Internacional del Turisme de Catalunya. L'objectiu de l'edició d'enguany és sumar el públic que busca un turisme personalitzat i experimental. La directora de B-Travel, Marta Serra, considera que el Saló s'adapta a la demanda canviant dels darrers anys.

 

-- L'estació d'esquí de la Masella tanca la temporada d'esquí amb 380 mil esquiadors, un 8% menys que l'any passat. Tot i el descens han registrat un increment del 10% de turistes estrangers com explica Maite Martí, directora comercial de la Masella.

 

Serveis informatius Ràdio 4
Más opciones