Retalls   Retalls - 15 de juny de 2019 15/06/2019 26:43

El retalls se centra aquesta setmana en les conclusions de les defenses i els al·legats finals dels 12 acusats en el judici del procés al Tribunal Suprem. No hi ha hagut penediment per part dels processats, però els seus advocats han admès la desobediència per refutar la rebel·lió i la sedició de que els acusa la Fiscalia. 

Mentrestant, a Madrid, el PSOE ha amenaçat amb noves eleccions si no aconsegueix els suports per investir Pedro Sánchez. Pel que fa als pactes municipals, novetats importants a Lleida i Tarragona on el PSC ha perdut l’alcaldia pels acords entre Esquerra i els Comuns. A Barcelona, el republicà Ernest Maragall ha arribat a oferir compartir l’alcaldia per evitar que Ada Colau pacti amb el PSC. 

I de l’exterior, creix la tensió al Golf Pèrsic després de l’atac a dos petroliers a l’estret d’Ormuz. Els Estats Units diu que té proves en contra d’Iran. I a Hong Kong, el govern ha reprimit durament les multitudinàries protestes del ressorgit “moviment dels paraigües” que pretén evitar les extradicions per odre de la Xina. 

Retalls
Más opciones