Cataluña Informativos   Edició Migdia-20 d'agost 2015 20/08/2015 49:31

 El secretari general d’Unio, Ramón Espadaler, critica l’estratègia del President de convocar eleccions el 27-S per a fer coincidir la campanya electoral amb la Diada. Assegura també què mantindran la proposta de reforma constitucional tot i la negativa de Rajoy.

El candidat del PP a la Generalitat, Xavier  Garcia Albiol, assegura que el bloc antisobiranista ha de fer front comú i ofereix generositat per fer president la llista més votada de les candidatures unionistes.

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, remarca la posició clara de la formació davant les critiques d’indefinició. Sobre el refredament de la reforma constitucional assenyala què la proposta de Madrid era massa tèbia. Raül Romeva, cap de llista de Junts pel Sí entén que la posició del president espanyol es situa en la nul.la voluntat de tenir en compte reivindicacions catalanes.

La conflictivitat a Catalunya s'ha reduït a la meitat en el que portem d'any. Segons un estudi de la CEOE, fins al mes d'agost han participat en una vaga a la demarcació de Barcelona poc més de 5.500 treballadors el que suposa un 57% menys que en el mateix període de 2014. Els sindicats ho atribueixen a la precarietat provocada per la reforma laboral que fa que cada vegada siguin més els que tenen por a fer vaga

CDC demana al Congrés que es dediqui a llibres de text els diners destinats a compensar  les famílies que hagin d’escolaritzar als seus fills en un centre privat per a estudiar en castellà com a llengua vehicular

Nou cas de balconing a Lloret de mar. Un jove alemany ingressat greu a l’UCI del Josep Trueta de Girona després de caure d’un quart pis quan intentaba passar a una altra habitacio pel balcó.

Salou inicia aquest vespre la campanya de civisme i conscienciacio d'oci nocturn. La campanya engega en paral.lel a la posada en marxa de les patrulles mixtes de policia local i mossos què visiten els comerços afectats pels aldarulls de la setmana passada arrel de la mort del manter senegales. A Barcelona, el grup municipal de la CUP  denuncia una actitud desmesurada de la Guàrdia Urbana amb els manters.

Els Mossos investiguen l’agressio d’un grup de joves armats amb pals a uns nois al barri de  Gràcia, en la que un d’ells ha perdut un ull.

Una dona ha mort ofegada en un pantà de Lleida. 

Una recerca estudia els sediments i nutrients del riu Noguera Pallaresa i afluents del Pallars Sobirà.

Avui arrenca la 23ena edició de la Shubertíada a Vilabertran.

Cataluña Informativos
Más opciones