Cataluña Informativos   Edició Migdia- 13 d'agost 2015 13/08/2015 29:59

 El conseller d’Interior, Jordi Jané, demana comparéixer a la Diputacio Permanent del  Parlament de finals d’agost per a explicar el dipositiu policial utilitzat a Salou contra el top manta. La petició es produeix arran de la mort d’un senegalès i què va provocar  enfrontaments. Un anunci coincidint  amb la reunió extraordinària de la Junta de Seguretat Local  en la que el director general de Mossos, Albert Batlle, ha reiterat la defensa de l’actuació policial remarcant què la intervenció era contra les xarxes de distribució i no contra els que venen al carrer. 

Castelldefels ha convocat una concentració per aquest vespre contra els dos crims de violència masclista ocorreguts en una setmana al municipi. Gavà ha fet un minut de silencia en record de la víctima morta ahir apunyalada per una ex parella. L’agressor pendent de passar a disposicio judicial.

Els preus van caure al juliol a Catalunya 8 decimes per l'impacte de les rebaixes. Vestit i calçat es va abaratir un 13%. En termes interanuals la inflació aixó si repunta fins al 0'4%, la mes alta en el darrer any. Els sindicats demanen politiques de reactivació de la economia i mes concretament que la recuperació es traslladi als salaris.

Els ramaders de muntanya denuncien què l'impagament dels ajuts compensatoris per part de la Generalitat fa inviable el manteniemnt d'aquest sector al territori.

El Port de Barcelona i la Generalitat han creat un organisme per atreure més empreses xineses que implantin les seves plataformes logístiques a la capital catalana. La Xina és el soci comercial més important del Port de Barcelona.

El cap de llista de la CUP per Barcelona a les eleccions del 27-S, Antonio Baños, diu a Ràdio 4 que la proposta de reforma constitucional del govern espanyol nomes preten desactivar el procés sobiranista. 

ERC dóna suport a la denuncia presentada pel PSOE contra el ministre de l’Interior a la Fiscalia General de l’Estat  i a més demana la seva dimissió . Demà Fernández Díaz  compareix al Congrés per a explicar la reunió mantinguda amb Rodrigo Rato quan ja estava imputat a la seu del Ministeri. 

Reunio a Madrid de la Conferència Sectorial d’Educacio. La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, demana la paralització de la LOMCE.

Aquesta nit, al Festival Castell de Peralada,  la companyia de María Pagés farà la seva única funció a Catalunya del seu espectacle 'Yo, Carmen', inspirat en el clàssic de Bizet però desposseïnt-la del tòpic i realçant la figura femenina.

Cataluña Informativos
Más opciones