Cataluña Informativos   Edició Migdia- 12 d'agost 2015 12/08/2015 29:59

Concentració i minut de silenci a Castelldefels què ha decretat dos dies de dol pel nou cas de violència masclista. Una dona ha mort d’una ganivetada què li ha clavat la seva exparella. No havia denunciat al seu agressor. L’ajuntament ha anunciat què revisarà els protocols d’actuació. Fa una setmana un altre home matava a la dona i als dos fills en aquesta localitat.

El col.lectiu senegalès ha marxat per Salou reclamant jusícia per la mort d’un compatriota que ahir va precipitar-se d’un tercer pis fugint d’una actuació policial contra la venda ambulant. La família manté què la mort no va ser accidental cóm defensa la policia autonòmica. El conseller d’Interior Jordi Jané afirma què en cap cas va haver contacte físic amb els agents i què hi ha dos testimonis que ho confirmen. Demà dijous  s’ha convocat una junta local extraordinària. L’alcalde crida a la calma.

No queda cap temporer immigrant  a la plaça del Seminari de Lleida. Avui finalitzava el termini donat per l’ajuntament per a quedar-s’hi perquè comencen obres

A Catalunya ja és possible comprar només un part d'un habitatge o fer-ne l'adquisició per un temps limitat. Són les anomenades tinences intermitjes, unes figures jurídiques d'accés a l'habitatge pioneres a Espanya què Catalunya ha introduit al seu codi civil.

Els analistes consultats per RNE afirmen que el repunt d’un 40% de la rendibilitat del bo de la Generalitat a 10 coincidint amb la presentació oficial de la llista Junts pel Sí és puntual, alhora què alerten que els inversors estrangers no contemplen la independencia de Catalunya amb menys del 80 per cent del suport ciutadà.

En el Dia Internacional de la Joventut, un informe assenyala què els joves catalans s'interessen pels mateixos temes què els adults però també prefereixen més causes concretes

 L'ajuntament lleidatà fa balanç positiu del seu protocol d'atenció als joves què són enxampats amb drogues,  què enlloc de multar-los els proposa serveis a la comunitat o de reeducacio.

Els núvol podrien impedir veure les llàgrimes de St Lorenç què assoleix elpunt àlgid aquesta matinada.

Cataluña Informativos
Más opciones