Cataluña Informativos   Edició Migdia-4 d'agost 2015 04/08/2015 49:15

 El President de la Generalitat defensa l'endemà del decret d’eleccions del 27-S què s'ha fet la convocatòria de comicis perquè la reducció d’autogovern des de l’Estat no permet construir un país millor. Alhora  argumenta què és una actuació en legítima defensa per, si la gent ho vol, poder tenir allò que a Catalunya li correspon. 

El PP català assenyala què el decret no és recurrible però retreu els canvis d’argumentació dels sobiranistes respecte de quina és la majoria.

Catalunya rebrà de l’Estat 1.179 milions d’euros per a inversions. Un 1’5% més que al 2015 però que els partits catalans consideren insuficient.

L’atur a Catalunya es redueix al juliol de 9 mil persones. El Govern optimista perquè es consolida la recuperació mentre els sindicats alerten de l’alta temporalitat. CCOO també denuncia que el mercat de treball està lluny de la recuperació. 

El sector frutícola a Lleida acomiada d’entre 3 mil i 5 mil treballadors  com a conseqüència de la pedregada què ha malmès la collita.

Valls acull avui i demà FIRAGOST, la fira del camp català.

La policia nacional desmantella a Barcelona una trama què havia concertat 35 parelles de fet fraudulentes per a regularitzar immigrants. S’ha detingut 21 persones.

La Universitat de Girona ensenyarà als futurs professors a usar els escacs a l’aula com a eina pedagógica.

Les Gandules: cicle de cinema a la fresca al CCCB.

Earth, Wind & Fire al Festival Castell de Perelada.

Cataluña Informativos
Más opciones