Econòmix   Econòmix - 12 de gener de 2018 12/01/2018 55:21

A l'espai d'actualitat econòmica hem recordat que els autònoms i les pimes poden ajornar sense aval deutes amb Hisenda fins a 30.000€, tot destacant que les retencions de l'IRPF són inajornables. L'expert en tributació ha subratllat també que s'espera que l'Agència Tributària emeti en breu una nota informativa ratificant els mencionats ajornaments per aquest any 2018 i, per tant, continuar donant finançament als col·lectius més febles com són els autònoms i petits empresaris. Aquest assumpte l'hem comentat amb Nacho Cornet, economista, advocat i president dels Fiscalistes del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

A continuació, a la tertúlia, hem abordat el present i futur de la Seguretat Social tot considerant que el Tresor Públic té previst realitzar aquest any 2018 un altre préstec de 15.000 milions d'euros a la Seguretat Social per pagar les pensions públiques. Durant la tertúlia s'ha emfatitzat el fet d'augmentar la productivitat de les petites i mitjanes empreses per aconseguir incrementar els sous i així els ingressos a la Seguretat Social: la clau fer més grans les pimes. Per aquest temari hem comptat amb Ricard Bellera, secretari de Treball i Economia de CCOO a Catalunya, i Jaume Quibus, economista i actuari.

A l'oferta laboral de l'Econòmix, Anna Delclòs, directora de la Fundació Randstad a Catalunya, ha proposat feina per una persona amb discapacitat per treballar com a redactor/a en una important empresa audiovisual d’abast nacional i internacional, amb un sou brut anual entre els 13.000 i 24.000€.

Després, a la secció Humor Salmó, l'expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ens ha parlat del volum de multes que posen els radars per excés de velocitat, tot destacant que, del mes gener al 23 d’octubre de l’any passat, 375 radars fixos de la DGT havien formulat 1.607.062 denuncies per un import econòmic de més de 63M€. En Brachfield també a mencionat quines CCAA acumulen més i menys multes.

I a Món Digital, Ricard Vallespí, Responsable de Projectes TIC de la Cambra de Comerç de Barcelona, ens ha explicat la capacitat de millorar la competitivitat que ofereix la digitalització a les empreses i com les pimes poden afrontar la inversió en aquest àmbit. Per aquest espai hem comptat també amb l'expert en transformació digital Albino Campo.

Econòmix
Más opciones