Amics i coneguts   Reportatge: Les conseqüències dels mals hàbits en el son 28/01/2017 11:01

L’estil de vida de les societats modernes posa de manifest que en el nostre dia a dia cada vegada dormim menys. Els espanyols, de forma majoritària, assegura la neurofisiòloga i responsable de la unitat del son de l’Hospital de la Vall d’Hebron, Odile Romero, infravalorem i endarrerim fins a límits patològics el moment d’anar a dormir.

L’hora en què entrem al llit disposats a dormir determina la quantitat d’hores que dediquem al son. Un període, però, que cada vegada minva més entre la població de casa nostra.

Aquest fenomen, explica la neurofisiòloga Odile Romero, afecta tant adults que es queden davant el televisor fins a altes hores de la matinada, com adolescents que, un cop són al llit, es passen hores i hores utilitzant els seus telèfons mòbils.

Cada vegada són més, alerta el neuròleg de l’Hospital Clínic Àlex Iranzo, els casos de joves i, també, d’adults que incapaços de desconnectar del Whatsapp, del facebook i, en definitiva, del seu smartphone, a l’hora de dormir, presenten patologies vinculades al son.

Amics i coneguts
Más opciones