Plaça gran   Plaça gran - 13 de maig de 2017 13/05/2017 29:54

INTERVENEN

Santi Reixach, alcalde de Vall de Bianya

ARXIU

Esteve Ayats, flequer

Rosa Vila Gratacós, mestra jubilada (avanç de la programació de demà)

IL·LUSTRACIONS MUSICALS

El ball de civada, popular (en música de gralla)

Pel caminet de la plaça del poble, Enric Barbat

Temps era temps, Joan Manuel Serrat

CONTINGUT

Fa uns dies, en ocasió de diverses noticies, ben positives, referents al municipi garrotxí de Vall de Bianya, vàrem tenir ocasió de felicitar el seu alcalde.

Diem notícies positives. Ho remarquem perquè des del territori moltes vegades s'acusa als mitjans, i diria que en diverses ocasions amb força raó, de que es parlar de localitats més aviat petites amb clau negativa.

Hi ha una tasca callada, però molt eficient, d'edils dedicats plenament al seu poble, als que moltes vegades, econòmicament, els costa més el càrrec que la petita compensació econòmica, si és que la tenen, que els assignen.

Un d'aquest municipis és el de Vall de Bianya.

A banda de l’actualitat i dels projectes, fem referència al farro i al pa. Cada any en el decurs de la Fira del Farro es fa un tast de menges en que en la seva elaboració hi intervé aquests producte.

I fem memòria del temps en que el pa, negre generalment, era un aliment preuadíssim. Ho recordàvem amb un flequer emblemàtic de la Vall de Biaya, l’Esteve Ayats.

Demà explicarem com una gran ciutat, des d’on s’han de fer moltes passes per arribar a la natura, omple el seu centre amb flora natural. Es tracta de la Fira de Sant Ponç que cada any, l’11 de maig, irromp en el paisatge urbà inundant de bona flaire el carrer de l’Hospital, adjacent a l’espectacular rambla de Barcelona.

I entre altres podrem parlar amb un senyora, nascuda a Banyoles i amb 60 anys de residència a Barcelona que mestre en exercici al Pla de l’Estany, llavors la comarca encara no es deia així, portava els alumnes al Museu Darder. Això i moltes altres coses ens va explicar aquest dijous i demà ho podrem escoltar.

Plaça gran
Más opciones