Plaça gran   Plaça gran - 29 d'abril de 2017 29/04/2017 29:54

ARXIU

Pere Tàpias

Pilar Garcia, directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya

IL·LUSTRACIONS MUSICALS (fragments breus)

La tia Maria

Era tan bon home

Antònia

Li deien Johnny Castells

Moreno de la fe

La moto

El progressista

Totes amb en Pere Tàpias com a cantautor

Passeig del Carme, Gemma Huguet i el guitarrista Adrià Plana

CONTINGUT

Joan Collell i Xirau, Pere Tàpies de nom artístic, va néixer a Vilanova i la Geltrú el 19 de maig del 1946. Va debutar com a cantant als 18 anys i als 22 va publicar un disc amb les cançons “El progressista” i “La tia Maria”

Avui fa una setmana que ens va deixar el cantar autor i gastrònom alhora que radiofonista i en una etapa molt estimada per ell, defensor de la ciutadania. A banda d’altres mitjans en Pere va col·laborar a Ràdio 4 presentant programes com “Afamats” i “La Factoria”.

Avui volem recordar la conversa que vàrem mantenir amb ell en ocasió d’una estada del programa a Vilanova i la Geltrú alhora que reviurem les seves cançons.

No va poder entrar als Setze Jutges però sí que va actuar a les Sis Hores de Cançó de Canet el 1972. El 1973, en que va repetir, va coincidir amb la publicació del seu primer àlbum. “Era tan bon home” va ser un dels registres compartint amb altres temes tan populars com “Antonia” o un d’igualment famós “Li deien Johnny Castells”.

Humor irònic, sàtira costumista... que no ha perdut actualitat malauradament. En el programa de referència radiat el novembre del 2012, ens van acollir diverses persones com a amfitriones, una d’elles fou la Pilar Garcia, directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú.

Amb en Pere Tàpias vàrem recordar el passat i l’auge que van portar a la població indians i prohoms, uns amb el seu llegat, altres amb la perspectiva de futur i progrés.

De mica en mica, però, la gastronomia pot més que la música. Gran expert més que ens els fogons en la taula, ens explicà les virtuts del peix senzill... I ens recordava amb emoció la seva etapa com a Defensor de la Ciutadania de Vilanova i la Geltrú

Aquesta Vilanova i la Geltrú que tan estimava en Pere. Aquest Passeig del Carme, ple de sensibilitat, que ha passat a ser l’himne del Festival Internacional de Música Popular Tradicional. Cada any un interpret li dóna nova vida com la que va imprimir Gemma Huguet acompanyada pel guitarrista Adrià Plana.

Aquest Pere Tàpies que va començar amb el “Progressista” i que darrerament ja posava noms i cognoms entre sarcasme i ironia. Com en “La Rumba d'Urdangarin”

Hem volgut recordar al Pere Tàpias que va acudir al programa que el 2012 vàrem fer a la seva vila. Cantautor, gastrònom, radiofonista - entre altres a la nostra emissora - Pere, sempre estaràs en el nostre record!

Plaça gran
Más opciones