Plaça gran   Plaça gran - 30 d'abril de 2017 30/04/2017 29:54

INTERVENEN

Jaume Perarnau, Director del mNACTEC

Alumnes de l’Escola Pia de Mataró

Roser Bifet, responsable d’Acció Educativa, Cultural y atenció al Públic del mNACTEC

CONTINGUT

En ocasió de l’exposició "Leonardo da Vinci: El geni i els invents" hem estat al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya que té la seva seu a Terrassa i gestiona

el Sistema Territorial del mNACTEC, una xarxa d’equipaments museístics arreu del territori amb l’objectiu de preservar el patrimoni industrial a través del qual poder explicar la industrialització catalana.

Hem parlat amb el seu director, hem estat amb els alumnes del col·legi Escoles Pies de Mataró i, front el laboratori de física experiment Mentora Alsina, hem parlat amb la responsable d’Acció Educativa, Cultural y atenció al Públic.

El director, entre altres consideracions, ja ens destacava al principi el fons del laboratori

creat per l'industrial barceloní Ferran Alsina l'any 1907 a la seva residència de la muntanya del Tibidabo. El seu objectiu era l'ensenyament de la física mitjançant experiments amb la voluntat de fomentar la vocació científica i l'estima per la ciència dels alumnes que hi passaven.

Des de 1995 els objectes que l’integraven formen part de la col·lecció del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i des del maig de 2006, una selecció dels seus elements són visitables en una exposició al mateix museu.

Com dèiem, també ens hem apropat a un grup d’alumnes de l’Escola Pia de Mataró. Els trobem experimentant amb uns enginys que demostren pràcticament la llei de la palanca, alçaprem o perpal: punt de suport, braç de potència, braç de resistència...

I acabem, per avui, la visita al mNACTEC amb la intenció de prosseguir-la la setmana vinent ja que volem conèixer de prop els 40 enginys ideats pel geni universal Leonardo da Vinci que composen l’exposició "Leonardo da Vinci: El geni i els invents". Ens els comentarà l’Esther Font, tècnica del mNACTEC.

Plaça gran
Más opciones