Plaça gran   Plaça gran - 14 de gener de 2018 14/01/2018 29:54

INTERVENEN

del Centre d’Interpretació Apícola

Peter, responsable visites guiades

Vicent Brull Muria, director

Enri, coordinadora de tallers

Àlex Farnós, director del Museu de les Terres de l’Ebre

ARXIU

Lionel Martorell, pastor que fomenta la transhumància

CONTINGUT

Ahir vàrem estar al Centre d’Interpretació Apícola situar al Perelló, Baix Ebre.

És tracta d’un equipament endegat per una Societat Agrària de Transformació regentada pel sisè descendent de la nissaga dels Muria, en Vicent Brull Muria.

En el programa d’avui acabem la visita i passem a un altre equipament, al Museu de les Terres de l’Ebre situat a Amposta, al Montsià.

Aquest Museu, inaugurat el 2011 a partir de la renovació del Museu Comarcal del Montsià, és una de les principals entitats culturals del territori pels fons que reuneix -les col·leccions d’arqueologia, etnologia i natura-, pels serveis que presta -SET (Serveis Educatius i Turístics), SAM (Servei d’Atenció als Museus), Espai Multimèdia, mediateca, etc.- i pel conjunt d’activitats públiques, tècniques i de recerca que organitza setmanalment. El Museu i el SAM esdevenen una plataforma pública de difusió i gestió del patrimoni i, alhora, un centre de producció cultural al servei dels ciutadans de les Terres de l’Ebre i d’aquells que visiten les comarques del sud de Catalunya. És el que estem fen nosaltres i que prosseguirem el proper cap de setmana.

El director, Àlex Farnós, ens introdueix a la història i gestió del centre i acabem amb en Lionel Martorell, un ramader que amb l’Àlex van recuperar els camins de ligallo.

Plaça gran
Más opciones