Plaça gran   Plaça gran - 8 d'octubre de 2017 08/10/2017 29:54

INTERVENEN

Pia Crozet, escultora

Josep Tarrés, activista cultural

Jaume Comas, actor

Lurdes Boix, arxivera i directora del Museu de la Sal i de l’Anxova

ARXIU

Josep Valls, escriptor i periodista

Fragment de la llegenda de la Font d’en Pericot, per en Josep Tarrés

IL·LUSTRACIONS MUSICALS

La malagueña, Escola de danses de Xàtiva

La dansa dels Albats, antropològica

CONTINGUT

Continuant a l’Escala, a la celebració de la Festa de la Sal, apropem el micròfon a diversos assistents que poden explicar força cosa de la festa i del seu motiu, la sal. També, d’altres experiències com la personalitat de gent com ara l’escriptor Josep Pla o la recuperació del Call Jueu de Girona protagonitzada per en Josep Tarrés. Parlem amb l’escultora Pia Crozet que com en Josep Valls, aquest en un document d’arxiu, ens perfilen el caràcter de l’escriptor de Llofriu. Per la seva banda l’actor Jaume Comas ens relata la història de la sal i de l’anxova de l’Escala.

Finalment la Lurdes Boix, arxivera i directora del Museu de la Sal i de l’Anxova, ens explica la història del conreu de l’arròs que justifica la presència de la gent de Xàtiva, aquest any, a la festa.

També us recomanem escoltar el fragment recitat per en Josep Tarrés de la llegenda de la Font d’en Pericot que evoca “la serp argentada que de nit volava del Bosc del Calvari a l’hort del convent per dansar amb les monges les vetllen d’advent”.

Plaça gran
Más opciones