Plaça gran   Plaça gran - 10 de setembre de 2017 10/09/2017 29:54

INTERVENEN

Josep M. Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí

ARXIU

Albert Bou, net d’en Vicenç Bou, compositor, “l’avi torero”

Josep M. Espinàs, escriptor sobre la Fira de Salàs de Pallars

Jordi Sargatal, ornitòleg sobre les cigonyes

Mainada torrant castanyes

Fragment del reportatge “Montseny, depredadors humans i cadenes”

Joan Carreres i Pera, escriptor i periodista sobre el Mont i Mn. Cinto Verdaguer

Lluís Roura, pintor, sobre el panorama que es divisa des de l’Escala

IL·LUSTRACIONS MUSICALS

El bou i la mula, Jaume Arnella

Vinyes verdes, Ester Formosa

Nadala, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries

CONTINGUT

En els dos programes primers d’inici de temporada hem volgut fer una pinzellada d’intencions sobre allò que pot ser el contingut d’edicions futures.

Primer ens dedicarem a Torroella de Montgrí. Parlarem amb el seu alcalde i evocarem la figura de Vicenç Bou descrita pel seu net, l’Albert Bou que va ser el primer alcalde democràtic de la població. Ens indica que algú de la família es referia al compositor com “l’avi torero” perquè va anar al paral·lel de Barcelona vivint la bohèmia.

Amb veus d’arxiu ens parlarà en Josep M. Espinàs, escriptor, sobre la Fira de Salàs de Pallars. Jordi Sargatal, ornitòleg, ho farà sobre les cigonyes i la preservació dels Aiguamolls de l’Empordà. Acudirem a la Fira de la Castanya de Viladrau i ens parlaran de la necessitat de posar cadenes a l’entrada de les finques per barra al pas als depredadors humans que no respecten ni horts ni castanyers. Al Montseny les propietat privades representen un 90% de la superfície però hi ha qui al·lega que tot és públic i poden fer i desfer.

Aquesta temporada seguirem pujant als cims perquè gestors del territori ens descriguin la panoràmica a 360 graus. Joan Carreres i Pera, escriptor i periodista ens ho va fer al Mont, Alta Garrotxa, comentant també l’estada de Mn. Cinto Verdaguer.

Finalment el pintor Lluís Roura, ens descriurà el panorama que es divisa des de l’Escala.

Plaça gran
Más opciones