Món possible   Món possible 2 febrer 2019 - Veneçuela 02/02/2019 55:58

Dissabte de mobilitzacions a Veneçuela, promogudes per l'autoproclamat president interí, Juan Guaidó, que ha rebut el reconeixement de diversos països, començant pels Estats Units, també del Parlament Europeu, mentre que els Estats membres prendran aquesta decisió de manera individual. Espanya ho farà aquest dilluns si, com va assenyalar el president Pedro Sánchez, Maduro no convoca noves eleccions.

Preocupació democràtica, com diu Europa, o interessos econòmics, com denuncia el president Nicolás Maduro, apuntant directament el president nord-americà, Donald Trump?

Analitzem la crisi de Veneçuela, un país assolat per la inflació i el desabastiment de productes bàsics i medicaments. És el president Maduro un president legítim? L'autoproclamació de Guaidó es pot considerar un cop d'Estat? Traslladem aquestes preguntes a la doctora en Dret Internacional Públic Anna Ayuso, investigadora del Cidob per a l'Amèrica Llatina.

Amb Carmen Parra, directora de la Càtedra Unesco "Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural", parlem de la Societat de Nacions, precursora de les Nacions Unides, ara que es compleix un segle de la seva creació.

I insistim en el Canvi Climàtic, davant del negacionisme imperant. El president nord-americà, Donald Trump, ho ha tornat a fer, en mig de l'onada de fred que afecta el seu país, s'ha atrevit a fer broma, tot preguntant-se on és l'escalfament del planeta. Fem repàs de les dades sobre canvi climàtic amb Josep Cabayol i Marc Prohom, cap de Climatologia sel Servei Meteorologic de Catalunya.

Món possible
Más opciones