Món possible   Món possible - 7 de juliol de 2018 07/07/2018 58:33

Allà on la ciutat perdia el nom, on ningú no gosava posar els peus, on no baixava ni la policia, fins allà van anar a parar un grup de joves que potser no es plantejaven canviar el món, en tenien prou amb dignificar les vides de les persones que habitaven en un petit indret del planeta: la platja del Somorrostro, a Barcelona. Una zona de barraques, de pobresa, a qui tothom donava l'esquena, tots menys ells.

La tasca d'aquests joves ha quedat recollida i reconeguda en un llibre, "Diaris del Somorrostro", de la periodista Laura de Andrés. Ens visita a Món Possible amb la Mª Lluïsa Barnades, una d'aquelles voluntàries que ens explica com era el Somorrostro d'aquells anys 40 i 50.

Ens acostem a Colòmbia, on la violència no s'ha aturat amb els Acords de Pau. Ans al contrari, s'està acarnissant amb els activistes pels drets humans. Ens visiten dos: Leyla Arroyo i Carlos Guevara.

I parlem de Psiquiatria: està a l'alçada del que reclama i necessita la societat actual? Li ho preguntem al psiquiatra Alberto Fernandez Liria, que acaba de publicar "Locura de la Psiquiatria", una mena d'història d'aquesta disciplina.

Món possible
Más opciones