Món possible   Món possible - 24 de febrer de 2018 24/02/2018 56:45

Repassem l'Anuari Mèdia.Cat, que recull temes periodístics silenciats pels mitjans, amb dos dels seus autors, Jordi Borràs i Elisenda Rovira. Com a punt de partida, els episodis de violència que hem patit a Catalunya, sobre tot a partir de l'1 d'Octubre: atacs a independentistes, a periodistes, amenaces, insults... L'Anuari analitza també com l'antiindependentisme va contaminar la cobertura dels atemptats del 17 d'Agost o --entre altres temes-- quin és el capital català que construeix l'Europa fortalesa.

Amb l'Adjunt General al Síndic de Greuges, Jaume Saura, analitzem la regressió de drets civils i polítics que denuncien al seu últim informe. Drets com la llibertat d'expressió es veuen retallats, com acabem de veure amb el raper Valtonyc --condemnat a presó per una cançó sobre la Monarquia-- o la retirada d'una exposició a Arco sobre "presos polítics a l'Espanya contemporània".


I ens posem en la pell de les minories que pateixen una malaltia rara. Es calcula que uns 3 milions de persones a l'Estat espanyol estan afectades. Com l'Alba Saskia, una jove que pateix la Síndrome de Brown Vialetto Van Leeve, una patologia que provoca sordesa, atrofia muscular i problemas respiratoris.

Món possible
Más opciones