Món possible   Món possible - 30 de novembre de 2018 01/12/2018 57:54

En el Dia Mundial de la SIDA, convidem a "Món possible" Ferran Pujol, president del projecte dels NOMS-Hispanosida i del centre de detecció de malalties de transmissió sexual BCN Checkpoint, que va posar en marxa fa un any el BCN PrEP.Point, primer centre comunitari europeu especialitzat en la pastilla preventiva de la Sida. La PrEP no està encara aprovada a Espanya, però s'ha confirmat la seva efectivitat. El responsable mèdic del BCN PrEP.Point, el Dr. Pep Coll, es mostra convençut que la pastilla serà aviat aprovada.

A més de prevenir la malaltia, la lluita contra la Sida inclou la batalla contra l'estigmatitzció social i la discriminació. Segons Ferran Pujol, cal "contrarrestar la por als altres, a conviure, a tenir relacions sexuals o fer vida quotidiana, a la feina, amb una persona VIHpositiva. Des de fa uns quants anys sabem que quan una persona fa tractament antiretroviral efectiu, la infecció és intransmissible, el risc de transmissió és zero".

Ens acostem a la Caravana de Migrants centramericans que volen entrar als Estats Units. El president Trump ho ha qualificat d'"invasió de criminals". Qui integra aquesta caravana? Són majoritàriament joves que fugen de la misèria i la violència de les "maras", famílies senceres i nens, que busquen un futur.

I repassem la filosofia de Mohamed Yunus, "el banquer dels pobres" i pare dels microcrèdits, amb Carmen Parra, directora de la Càtedra Unesco "Pau, Solidaritat i Diàleg intercultural" i de la Càtedra d'Economia Solidària de la Universitat Abat Oliva.

Món possible
Más opciones