Món possible   Món possible - 30 de desembre de 2017 30/12/2017 59:08

En l'últim "Món Possible" de l'any, ens posem les millors gales per rebre el metge català Oriol Mitjà. El "doctor Oriol", com li diuen els seus pacients de Papua Nova Guinea, s'ha proposat eradicar el Pian, una malaltia tropical crònica que provoca úlceres a la pell i deformacions òssies severes. Una malaltia injusta i oblidada, que s'acarnissa especialment en els més febles: els nens. El Doctor Mitjà lluita contra el Pian amb un antibiòtic molt barat, que al Primer Món fem servir per tractar otitis i bronquitis. L'Organització Mundial de la Salut s'ha marcat per al 2020 l'objectiu de donar el Pian per eradicat.

A les nostres "Històries de refugiats", coneixem l'Ousman. L'ha explicat a la Rosa Cervantes com i perquè va decidir abandonar la seva tribu de Ghana i venir fins aquí.Diu que l'atreia conèixer "l'home blanc". Ja porta 13 anys amb nosaltres i ara ajuda d'altres que es troben en la mateixa situació.

I en aquestes dates tan esperades pels nens, parlem d'Ìnfància i les seves necessitats amb Mª Jesús Larios, l'Adjunta al Síndic de Greuges per a

la Infància i l'Adolescència. Tot i que l situació ha millorat una mica després de la crisi, encara prop d'una quarta part dels nens catalans viuen en risc de pobresa i un 6% pateixen restriccions severes.

Món possible
Más opciones