Món possible   Món possible - 17 de novembre de 2018 17/11/2018 57:53

L'activista palestina Manal Tamimi ens explica com és la vida a la Franja de Gaza, assetjada pel bloqueig d'Israel. Símbol de la resistència palestina, Manal va ser una nena de la Primera Intifada. Una lluita que continuen els seus fills i la seva neboda, Ahed Tamimi, convertida també en icona de la resistència davant d'Israel. Han hagut de pagar un alt preu, la presó, però això --diu-- els fa més ferms en la lluita pels drets del seu poble, davant el silenci o la complicitat del món.
Palestina pateix l'oblit de la comunitat internacional. Parlem en el programa d'altres oblits: per exemple, els republicans espanyols que van creuar la frontera, camí de l'exili, i es van trobar com a destí els camps de concentració del Rosselló. Se'ls ret homenatge a "Rastres_Argelers", un muntatge teatral de la directora i actriu Aina Huguet.

I ens fixem en un altre oblit: el que pateixen les persones grans, condemnades a viure en soledat. És la malaltia més important quan arribes a la vellesa, ens diuen la Dolors i la Jacqueline. Elles s'han conegut en el programa "Sempre acompanyats" de la Creu Roja i la Caixa i ja no se senten mai soles.

Món possible
Más opciones