Món possible   Món possible - 2 de juny de 2018 02/06/2018 57:18


Oxfam Intermón alerta en el seu informe La realitat de l'Ajuda que els ajuts a la Cooperació a Espanya són insuficients i estan distorsionats. El coordinador d'Investigacions de l'ong, Íñigo Macias, ens explica que una de les irregularitats denunciades és que es computa com a ajuda al desenvolupament la condonació del deute a Cuba. També hi ha trampa quan els fons que aparentment es destinen als països de procedència dels refugiats es fan servir en realitat per atendre aquí les persones acollides.

A les "Històries de refugiats" de la Rosa Cervantes, coneixerem el George, un activista pels drets de les persones LGTBI, com ell, que va haver de fugir de Sierra Leone, on va ser empresonat per la seva condició sexual.

I ens visita l'escriptor gallec Suso de Toro, un dels pocs intel.lectuals que s'ha destacat en la defensa de Catalunya, en aquests temps convulsos.
Diu Suso de Toro que els catalans hem despertat, després de molts anys adormits, i ens hem revelat contra el maltractament. "L'1-O va ser emocionant" --assegura--. Va demostrar que "a Espanya ens pensàvem que hi havia democràcia i realment seguíem com amb Franco. Aquesta és la percepció que hi ha a Europa".
 

Món possible
Más opciones