Món possible   Món possible - 9 març, Dia persones desaparegudes 09/03/2019 55:20

Una mitjana de 38 persones desapareixen cada dia a l’Estat espanyol, segons dades del Centre Nacional de Desapareguts. Algunes tornen de forma voluntària, d’altres són trobades per la Policia, però n’hi ha que no s’en torna a saber mai més. Ens acostem en aquesta realitat aquest 9 de març, Dia de les Persones Desaparegudes sense causa aparent. La data va ser triada per correspondre amb el dia que va desaparèixer Cristina Bergua, a Cornellà l’any 1997, quan tenia 16 anys.

A la base de dades de persones desaparegudes dels Mossos d’esquadra, des del 2010 hi ha 163 casos sense resoldre. En parlem amb l’inspector dels Mossos Albert Oliva i amb la jutgessa i escriptora Graziella Moreno, que en la seva última novel·la, “Invisibles”, aborda el tema de les desaparicions sense deixar rastre.

I ens acostem també al drama de les desaparicions forçades, sobre tot de dones, per sotmetre-les a la prostitució, amb l’escriptora Maribel Medina, que s’ha endinsat en el món fosc del tràfic de dones a la seva novel.la, “Sangre entre la hierba”, basada en un fet real que va succeïr a l’Argentina, el de Marita Verón.

Món possible
Más opciones