Món possible   Món possible - 6 de gener de 2018 06/01/2018 01:03:22

Helena Maleno porta molts anys al.lertant Salvament Marítim de la presència d’embarcacions en perill a l’Estret entre Espanya i el Marroc. Molts anys salvant vides i denunciant les polítiques migratòries que posen en risc la vida de tantes persones al mar. Una tasca que ha estat reconeguda amb diverses distincions i premis, però que l’ha posat en el punt de mira de les autoritats policials, tant a Espanya com al Marroc.

Se l’ha acusat de connivència amb les màfies que trafiquen amb persones. Una acusació que va ser desestimada per l’Audiència Nacional. Ara, l'Helena s’enfronta a la mateixa acusació al Marroc. Dimecres està citada a declarar davant del jutge a Tànger.

Per a l'Helena, està clar que es tracta d'una "acusació política" i una manera de dissuadir-la no només a ella sinó a tots els activistes que fan nosa, com Proactiva a la Mediterrània central. "Cogen casos ejemplarizantes --ens diu-- para que el resto de actores tengan miedo. Lo que nos asusta es verlo en un país democrático, como España. Esto no es un caso solamente mío".

A Món Possible fem costat l'Helena Maleno i analitzem la història de la Cooperació a Espanya, amb Miguel Angel Villena, que acaba de recollir-ho en un llibre, "España solidaria". Coneixem el Pla de Cooperació de l'Ajuntament de Barcelona per al període 2018-2021. I parlem d'una altra mena de cooperació: la que han fet en el terreny de l'Art Manolo Garcia i Montse Clausells. Han aunat els seus estils pictòrics en una exposició, "Estràbica harmonia". Parlem amb ells de la seva manera de veure el món.

Món possible
Más opciones