Món possible   Món possible - 4 de novembre de 2017 04/11/2017 56:14

La nova presidenta de la Taula del Tercer Sector Social, Francina Alsina, i la vice-presidenta de la Taula i nova presidenta d’ECAS, les Entitats Catalanes d’Acció Social, Sònia Fuertes, s’han marcat el repte de vetllar perquè tots els drets socials ja conquerits no es perdin i posar en marxa tot el que hi ha aturat.

En un moment de vulneració dels drets socials i de la participació ciutadana, des de la Taula es reivindiquen els seus objectius de defensa de la democràcia i d’afavorir la cohesió social. Francina Alsina recorda que la Taula del Tercer Sector forma part de la Taula per la Democràcia i s’han adherit al manifest de condemna als últims atacs de drets, com l’empresonament dels membres del Govern i els líders de l’Assemblea Nacional catalana i Òmnium Cultural. “És un atac a la democràcia” –assegura Alsina—i nosaltres defensem els drets socials i la democràcia”.

“La cohesió és la nostra feina –remarca la Sònia Fuertes-- i ens preocupa que puguin existir els canals perquè la ciutadania pugui participar i trobi respostes en una línea no repressiva”.

Per la seva banda, l’Adjunt General al Síndic de Greuges, Jaume Saura, apunta que “l’aplicació de l’article 155 de la Constitució pot ser una vulneració de l’article 23 i de l’article 3 del Protocol addicional al Conveni Europeu, que són els dos articles que reconeixen el dret de participació política. La major part de constitucionalistes diuen que l’aplicació que s’ha fet del 155 –que inclou la destitució del Govern i la disolució del Parlament—no està previst al propi article, per la qual cosa hi hauria una vulneració del dret de participación política dels ciutadans”.

Món possible
Más opciones