Món possible   Món possible 13 abril 2019 13/04/2019 58:09

Quan tot just una altra caravana de migrants acaba de sortir d’Hondures cap als Estats Units, ens visita a “Món possible” la fotoperiodista Whitney Godoy, testimoni de la primera caravana que va sortir l’octubre passat amb milers de persones, entre les quals 2.300 nens. Com la Yana, la nena de dos anys que plora desconsoladament mentre la Policia de fronteres escorcolla la seva mare. La imatge, recollida pel fotoperiodista John Moore, ha estat reconeguda com la millor foto de l’any per World Press Photo.

Whitney ens explica que aquests migrants són expulsats per la misèria i la violencia. Per això, per moltes traves que els posin, ho continuaran intentant. Ni les amenaces de Donald Trump de separar les famílies, ni la presència de la Policia de fronteres fa desistir els que no tenen res a prerdre. Són famílies amb nens, moltes dones soles amb fills, i també molts joves.

Com és la vida que deixen enrera? Ens ho explica la Candy Chévez, de l’ong Tiempos Nuevos Teatro, que té en marxa a El Salvador diversos projectes educatius per a la transformació social a través de l’art, com ara un programa de resinserció de joves recluses.

Món possible
Más opciones