L'Observatori Ràdio 4

L'Observatori

Fora d'emissió

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.3.0/js
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • L'Observatori - 15 de gener 2012

L'Observatori - 15 de gener 2012

15 gen. 2012

Expliquem la descoberta feta per un equip d'investigadors catalans i que te a veure amb un fenomen relacionat amb el desplaçament dels electrons en materials ferromagnetics. Aquesta troballa es produeix despresde 50 anys derecerca i obre portes a moltes aplicacions cara al transport d'informació en l'electrònica i les noves memories magnètiques.

Conversem tambe amb el responsable d'una empresa, Kymos, ubicada al PCB , i que acaba d'incorporar un equip de 8 cientifics procedents d'una empresa multinacional que ha tancat la seva planta a la demarcacio de Barcelona. Aquesta absorcio de coneixement segons els responsables de la decisio, ha de suposar engegar una nova àrea de recerca en l'àmbit de la biotecnologia.

I finalment desvetllarem els resultats , sorprenents, d'un estudi fet per l'ICO sobre l'impacte del fum ambiental en els treballadors de l'hosteleria, sis mesos després de l'entrada en vigor de la nova llei antitabac en espais tancats. La disminucio de nicotina arriba al 90% però es constata el manteniment del fum a les portes dels locals que alerten pot retornar a l'interior de l'establiment.

veure més sobre "L'Observatori - 15 de gener 2012" veure menys sobre "L'Observatori - 15 de gener 2012"

Els últims 228 programes de L'Observatori

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios