Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 25 de setembre de 2016 25/09/2016 26:55

Aquest diumenge hem començat en clau cultural. Jaume Collboni, tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona ha presentat un increment de pressupost cultural pel 2017. Apostar pel mecenatge, crear una indústria creativa potent, una xarxa de fàbriques de creació, residències artístiques i revisar els concursos públics.

Entrevistem a Maria Dolors Sàrries, editora de Meteora i la nostra prescriptora cultural. Comencem parlant de Lope de Vega del que TVE està rodant una tv movie sobre la seva relació amb Cervantes. Descobrim que ja amb 12 anys va acabar els cursos d'HUmanitats, que va ser secretari de gent important com el Duc d'Alba, que va escriure moltes obres de prestigi i una gran quantitat de comèdies. Personatges com la Dama, el Rei, el Galán, el Graciós i temes com els valors, la generositat, l'idealisme i l'honor.

Barcelona bonificarà el 95% de l'IBI a llibreries, teatres i locals culturals. Una subvenció municipal amb límit de 5mil euros i amb caràcter retroactiu fins el 2015. Un pas que no salvarà a ningú però que beneficiarà a molts que treballen per la cultura.

El 30 de setembre és el Dia Internacional de la Traducció i per celebrar-ho des de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) faran públic un manifest per la visibilitat dels traductors. Una tasca que des de Llegir en Català ja porten a terme des de fa temps.

I la RECOMANACIÓ LECTORA és precisament un llibre clàssic de l'Índia traduït al català (Edicions El Gall) des del sànscrit que són un recull de faules en prosa i en vers que parlen de l'art de governar. Hitopadesha de Narayana són narracions d'històries morals on interactuen animals i éssers humans.

I pel primer cap de setmana d'octubre, 1 i 2, ja teniu una proposta. Anar a Besalú a la Fira LiberisLiber on es reconeix la tasca heroica de les editorials independents amb presentacions, recorreguts literaris, propostes de bibliotecaris i els Premis LiberisLiber.

Llibres, píxels i valors
Más opciones