Llibres, píxels i valors Ràdio 4

Llibres, píxels i valors

Divendres de 22.00 a 22.30 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Llibres, píxels i valors - 17 de setembre de 2017

Llibres, píxels i valors - The Literary man. Biel Cussó. Sang Freda. Relats negrots a Barcelona, Viatge a la Perifèria Criminal

17 set. 2017

Aquest diumenge hem començat parlant d'un establiment que s'ha convertit en el major hotel literari del món. Compta amb una variada col·lecció de 50mil títols, tot i que l'objectiu del seu promotor, l'escriptor Telmo Faria és arribar als 100mil volums, gràcies a acords amb editorials i donacions de particulars. Un hotel situat en un antic convent del s.XVIII. Es troba a la localitat portuguesa d'Óbidos, a uns 70km de Lisboa. Una població declarada Ciutat Literària de la Unesco el 2015. Hi podem trobar des de clàssics portuguesos, passant per novel·la negra, literatura infantil o poesia universal. Allotjar-se en aquest entorn et permet estar rodejat de llibres i poder saborejar uns còctels literaris com un Scott Fitzgerald, un Moby Dick, un William Faulkner o un Gran Gatsby.

Entrevistem a Biel Cussó, autor de "Sang Freda", 4rt Premi Memorial Agustí Vehí que atorga el Festival Tiana Negra. Una novel·la amb personatges foscs i inquietants. Una història digna del fred siberià. En primer pla hi trobem la història de 3 personatges: un assassí a sou que no sap com complir amb les seves obligacions professionals perquè el cap li juga males passades. L'acompanyen a la trama un empresari d'èxit al final de la seva carrera i un policia de trànsit que hauria volgut ser agent d'Homicidis. La vida dels tres s'aniran entrecreuant a un ritme intens. Assassinats, persecucions, estranyes connexions entre víctima i botxí i un final sorprenent i inesperat. Amb pocs diàlegs i un estil planer i directe ens trobem amb una lectura plena d'ensurts on tots els serrells s'acabaran lligant en un final intens.

Entrevistem a l'editor d'Al Revés, Ilya Pérdigo, per parlar de "Barcelona. Viatge a la Perifèria Criminal" on 20 escriptors mostren la seva particular visió sobre diversos barris de Barcelona, aquells allunyats de les guies de viatges i les rutes turístiques. Hi ha una Barcelona amagada, desconeguda, oculta, amb criminalitat i violència. 10 homes i 10 dones sobradament preparats es divideixen 10 barris (Guinardó, Carmel, Horta, Montbau, Poblenou, Besòs, Poble-Sec, Verneda, Verdum i Bellvitge). Els relats estan escrits per Graziella Moreno i Albert Figueras (àlias Pop Negre), Anna Maria Villalonga i Rafa Melero, Esperança Camps i Emili Bayo, Mireia Llinàs i Josep Lluís Roig, Margarida Aritzeta i Andreu Martín, Sílvia Mayans i Jordi de Manuel, Raquel Gámez i Lluís LLort, Susana Hernández i David Marín, Empar Fernández i Lluís Bosch i s'acaba a Bellvitge amb Núria Cadenes i Juli Alandes.

Barcelona. Viatge a la Perifèria Criminal aborda molts temes com el tractament d'òrgans i dels residus humans, personatges del món del lumpen, la immigració al Carmel barrejada amb rancúnies del passat o l'abandó en les institucions dels menys afavorits. També temps per abordar la neteja de turistes al barri d'Horta, el periodisme compromès, crònica de postguerra amb orfenats i insinuacions d'abusos sexuals, tràfic de drogues i persecucions o la pressió immobiliària. I en els darrers barris hi trobem les discriminacions racials entre paios i gitanos, els fantasmes del passat, la misèria de la immigració i la difícil convivència familiar o històries de misèria absoluta entre edificis de pisos minúsculs a Bellvitge.

Un projecte que neix a partir de dues antologies al segell Crims.cat de l'editorial Al Revés i que mostra que el gènere negre a casa nostra està en bona forma i té relleu generacional. El conjunt de relats han estat editats, seleccionats i prologats per Àlex Martín Escribà i Sebastià Bennasar.

veure més sobre "Llibres, píxels i valors - The Literary man. Biel Cussó. Sang Freda. Relats negrots a Barcelona, Viatge a la Perifèria Criminal" veure menys sobre "Llibres, píxels i valors - The Literary man. Biel Cussó. Sang Freda. Relats negrots a Barcelona, Viatge a la Perifèria Criminal"

Els últims 175 programes de Llibres, píxels i valors

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos