Llibres, píxels i valors   Llibres, Píxels i Valors - 20 de setembre de 2019 20/09/2019 29:19

The Americans va canviar canviar la mirada dels EUA. Robert Frank ens ha deixat als 94 anys. El fotògraf suís ha estat un dels més influents del s.XX i va retratar el racisme, la violència i la pobresa que hi ha rere el somni americà. Robert Frank emigra als Estats Units i comença a treballar per Harper's Bazaar i la revista Life. El 1950 es casa amb Mary Lockspeiser i 5 anys després viatja durant 1 any a quaranta vuit estats americans. Ho fa en un Ford Coupe amb la dona i els fills i les seves dues càmeres Leica. Considerat el Jack Kerouac de la fotografia, Robert Frank va abandonar les convencions formals del moment posant el focus en aquells que vivien al marge de la societat. L'autor de The Americans va canviar fer fotografia documental, cinema, art i sociologia. Volia presentar el que veia, pur i simple i aspirava anar més enllà de la mirada i del pensament.

Entrevistem a Silvia Omedes, directora de Photografic Social Vision per parlar d'un somni convertit en realitat: la 1a Beca Joana Biarnés per a Joves Fotoperiodistes. Una convocatòria oberta fins el 28 d'octubre per donar suport a joves fotoperiodistes amb inquietuds, talent, principis i valors. Obert a fotoperiodistes entre els 18 i 35 anys amb un jurat d'experts en el fotoperiodisme i edició multimèdia. El o la guanyadora o col·lectiu escollit rebrà 8mil euros i tindrà 9 mesos per treballar i investigar amb l'assessorament com a tutora de Jessica Murray. El projecte guanyador de la 1a Beca Joana Biarnés comptarà amb una mostra itinerant.

I no deixem Joana Biarnés perquè el proper divendres, 27 de setembre, s'inaugura Joana Biarnés, Moda a peu de carrer. Una revisió de la seva trajectòria de 15 anys en el camp de la fotografia de moda. Una part de l'arxiu de Biarnés que Photographic Social Vision presenta al Tinglado 2 de Tarragona amb una mostra de 88 fotografies de moda inèdites captades a Barcelona, Madrid i les capitals mundials del prèt-a-porter.

Silvia Omedes ens proposa viatjar fins a Cadaqués en el marc del Festival Internacional de Fotografia InCadaques. A partir de dissabte, 21 de setembre, a la Galería Oda la oportunitat de gaudir de retrats inèdits de Dalí realitzades per Jacques Léonard. Retrats desconeguts i que permeten apreciar l'habilitat de Léonard per retratar Dalí com a bon actor representant el seu personatge però també la possibilitat de veure l'artista en la seva intimitat, allunyat del gest artificiós. Una mostra fotogràfica que denota la complicitat existent entre fotògraf i pintor.

Acabem recordant la figura de Leopoldo Pomés, gran fotògraf, visionari, mirada intel·ligent en el món de la cultura i amb un arxiu on destaquen molts àmbits per descobrir. Va ser Premi Nacional de Fotografia amb 86 anys, autor d'unes memòries sucoses i amb una trajectòria a reivindicar sempre.

Llibres, píxels i valors
Más opciones